Asset Publisher

Aguas de Alicante i l’Associació de Restaurants d’Alacant firmen un conveni de col·laboració

 

" "

 

L’acord suposarà l’organització d’accions conjuntes de diferent naturalesa amb la finalitat de donar difusió a les seues respectives activitats

Aguas de Alicante ha firmat este matí un conveni de col·laboració amb l’Associació de Restaurants d’Alacant (ARA). L’objectiu de l’acord és fomentar el suport mutu a través de l’organització conjunta de diferents accions al llarg de l’any per a la difusió de l’activitat de totes dues organitzacions.

A l’acte han assistit Francisco Bartual, director general d’Aguas de Alicante, i Antonio Agustín Pérez Planelles, president d’ARA. Ha tingut lloc en el Museu d’Aigües d’Alacant, situat en el barri antic de la capital alacantina.

L’acord recull les diferents iniciatives que s’organitzaran de manera conjunta al llarg de l’any per a la difusió mútua de les seues respectives activitats. Entre altres iniciatives, s’inclouen accions com visites de les empreses associades d’ARA al Museu d’Aigües d’Alacant; l’organització d’accions conjuntes en dates destacades del calendari mediambiental, com el pròxim Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) o el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny); l’organització de cursos sobre la sostenibilitat en el món de l’aigua o tastos d’aigua per a les plantilles d’ARA; i promoció per part dels restaurants associats a ARA del concurs de receptes “Haciendo la boca agua”, promogut des d’Aguas de Alicante.

Segons ha declarat Francisco Bartual, “iniciatives d’este tipus ens permeten posar en relleu a un important col·lectiu de l’economia alacantina la qualitat de l’aigua que arriba a l’aixeta dels consumidors, gràcies a una gestió eficaç del recurs hídric basada en la cura del medi ambient i la innovació tecnològica”. Per a Antonio Pérez, “accions conjuntes amb empreses consolidades dins de la societat alacantina com Aguas de Alicante suposen un impuls important per a la visibilitat d’organitzacions de creació recent com ARA”. “Des de la nostra associació hi ha una direcció clara i unívoca dirigida a l’eliminació del plàstic d’un sol ús, ja que és clarament insostenible, i des de sempre hem apostat per l’aigua de subministrament en les nostres elaboracions, com passa amb els arrossos alacantins, en què és imprescindible l’elaboració amb aigua de l’aixeta, amb un alt contingut en sals minerals, que incidix molt positivament en el sabor per la composició calcària de la zona”.

A la signatura d’este conveni també han assistit els membres del Comité Executiu d’ARA, que a continuació han participat en un tast d’aigües. En esta activitat sensorial han pogut degustar a cegues aigües de diferent procedència (aixeta, pou, dessalació, mineral…), seleccionades a partir de la seua mineralització i tractament, per a valorar-ne aspectes organolèptics com l’olor, el sabor i el color, i definir després les seues preferències i hàbits de consum. Els tastos d’aigua són una activitat lúdica organitzada per Aguas de Alicante per a sensibilitzar sobre la qualitat de l’aigua de l’aixeta i establir un diàleg amb la ciutadania.