- Imprimir |
El control de la qualitat de l’aigua és el nostre principal objectiu
Per a fixar la qualitat de l’aigua, s’hi controla la presència de determinats components. Es respecten uns valors màxims de concentració per a alguns d’eixos components i uns paràmetres de referència (sodi, ferro, magnesi, olor, etc.) per a uns altres. D’estos components, n’hi ha molts que no perjudiquen el cos humà, i altres només són perjudicials si superen certs límits.
En el laboratori d’Aguas de Alicante s’analitzen més de 10.000 mostres d’aigua a l’any, la qual cosa suposa la realització d’assajos de més de 50.000 paràmetres anuals, dels quals més de 35.000 corresponen a aigua de consum humà.
Per a definir els nivells de potabilitat, els investigadors prenen com a base el consum diari d’una persona al llarg de tota la seua vida –2 litres diaris d’aigua de l’aixeta durant 70 anys–, amb uns màrgens de seguretat molt elevats. Per este motiu, podem afirmar que l’aigua potable que bevem té una garantia sanitària total, i la podem beure tranquil·lament tota la vida.
L’aplicació dels tractaments de potabilització més avançats i el control eficaç i constant de la qualitat de l’aigua subministrada garantixen que esta siga bona per a la salut.