El museu de Aguas de Alicante

El Museo de Aguas de Alicante

Més de 200.000 visites

Un museu per a tota la ciutat

 

El Museo de Aguas de Alicante, obert des de febrer de 2009, sorgix d’una aposta empresarial en el 110è aniversari d’Aguas de Alicante, conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat, amb l’objectiu de desenvolupar un espai per a fomentar el coneixement, el respecte i la importància de l’aigua en el dia a dia de la població.

Des de la seua inauguració, més de 200.000 persones ja han visitat l’enclavament del Museo de Aguas de Alicante, un ens viu en constant renovació de continguts que adapta la seua temàtica i recursos a les necessitats de cada moment per a convertir la visita en una experiència enriquidora. L’entrada és gratuïta.

El Museo de Aguas de Alicante destaca per la seua gran oferta educativa i divulgativa, en què l’aigua és la protagonista

Visita virtual 

 

Què trobaràs en el Museo de Aguas de Alicante?

El Museo de Aguas de Alicante - Planta baja

Planta baja del Museo de Aguas de Alicante

Planta baixa: història

En esta planta es pot conèixer, a través dels diferents assentaments i cultures, l’evolució de les tècniques i usos de l’aigua, així com els seus mètodes respectius d’obtenció i distribució de l’aigua. També descobriràs la història de la concessió per al proveïment de l’aigua a la ciutat d’Alacant.

El Museo de Aguas de Alicante - Planta 1ª

Planta 1: divertix-te amb l’aigua

És una zona de caràcter totalment educatiu, intuïtiu i interactiu. A través de jocs i noves tecnologies, es poden conéixer els diferents estats de l’aigua, com arriba l’aigua a les nostres cases, com és el cicle integral de l’aigua, etc. A més, disposa d’una sala de cinema on es projecten continguts relacionats amb el recurs hídric.

Planta 1ª - Museo de Aguas de Alicante

El Museo de Aguas de Alicante - Planta 2ª

Imatge de la planta 2

Planta 2: projectes i desenvolupament sostenible

En esta planta trobaràs dues sales: una on podràs conéixer els principals projectes i obres que ha dut a terme Aguas de Alicante en els últims anys i una altra en la qual t'acostaràs a les accions que Aguas de Alicante du a terme per a aconseguir el desenvolupament sostenible.

El Museo de Aguas de Alicante - Los Pozos de Garrigós

Els Pous de Garrigós

Excavats en la roca en el segle XIX, conformen un sistema d’aljubs amb capacitat per a més de 800.000 litres. La seua finalitat era captar i emmagatzemar l’aigua de pluja per a la seua distribució posterior. La sensació d’estar immers dins un pou convertix la visita en una experiència inoblidable.

Museo de Aguas de Alicante - Los Pozos de Garrigós

El Museo de Aguas de Alicante - Entorno (cabecera)

L’entorn del Museo

 

El Museo de Aguas de Alicante està situat en una zona emblemàtica de la ciutat, el barri antic, i més concretament en el barri de Sant Antoni, en ple vessant de la muntanya del Benacantil, símbol representatiu d’Alacant.

Enclavat en un edifici de nova construcció, annex als Pous de Garrigós i al costat de l’entrada per a vianants del parc de l’Ereta, aporta una completa visió de la història de l’aigua en la ciutat d'Alacant i regala unes panoràmiques úniques que resulten envejables tant per la vistositat i el colorit dels carrers com pels reflexos del mar Mediterrani.

El Museo de Aguas de Alicante - Entorno (bloques)

CASTELL DE SANTA BÀRBARA

CASTELL DE SANTA BÀRBARA

Per damunt dels vessants de la muntanya del Benacantil i a 166 metres sobre el nivell del mar, se situa el monument més emblemàtic de la ciutat alacantina. Un lloc amb unes vistes meravelloses, perfecte per a conéixer la història i l’evolució de la ciutat, així com la de la fortalesa.

BARRI ANTIC

BARRI ANTIC

El barri antic de la ciutat consta de nombrosos espais per a ser visitats durant una jornada a peu. Des de la cocatedral de Sant Nicolau, el barri de Santa Creu i l’ermita de Sant Roc fins a la plaça del Mar, el carrer de Llauradors o la multitud de terrasses per a fer un descans.

BARRI DE SANT ANTONI

BARRI DE SANT ANTON

Un dels barris més emblemàtics de la ciutat alacantina, on s'assenta el castell de Santa Bàrbara, la muntanya del Benacantil, la plaça de bous i el centre cultural Las Cigarreras (antiga Tabacalera).

PARC DE L’ERETA

PARC DE L’ERETA

Situat en el centre històric d’Alacant, en el vessant de la muntanya del Benacantil, trobem el parc de l’Ereta, un dels parcs més jóvens d’Alacant, envoltat de naturalesa, flors silvestres i aus autòctones, i en el qual els visitants disfruten de les millors vistes de tota la ciutat.

El Museo de Aguas de Alicante - Distintivo Turismo Accesible

Un Museu accessible a totes les persones

El Museu de Aguas de Alicante i els Pous de Garrigós disposen de el distintiu de Turisme Accessible atorgat per la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF), juntament amb Turisme Comunitat Valenciana, en el marc de les accions del Programa de Turisme Accessible de la Comunitat Valenciana 2021-2025, per treballar en la millora de l'accessibilitat de les seues instal·lacions i serveis.

" "

El Museo de Aguas de Alicante - Iconos

 • Ubicació

  Ubicació

  Plaça Arquitecte Miguel López, s/n (plaça del Pont) - 03001 Alacant

  Veure mapa

 • Contacte

  Contacte

  museo@aguasdealicante.com

  965 143 787

 • Horaris

  Horaris d’obertura

  De setembre a maig:

  De dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h

  Dissabtes i diumenges, de 10.00 a 14.00 h

  De juny a agost:

  De dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 h i de 18.00 a 21.00 h

  Dissabtes i diumenges, de 10.00 a 14.00 h

   

  Per a accedir al Museu és obligatori complir amb les mesures sanitàries en vigor

  A causa de les limitacions d'aforament durant la celebració d'esdeveniments el Museu no serà visitable

 • Visitas guiades

  Visitas guiadas

  Hi ha la possibilitat de fer visites guiades gratuïtes per a col·legis, col·lectius, associacions o grups organitzats.

  La visita guiada s’inicia a la porta de l’Ajuntament d’Alacant.

  Sol·licitar una visita guiada